“Tennis is a peculiar travelling circus, a year-round, never-ending show where the stars are expected to perform on demand. Sometimes the performing seals break free and reveal themselves to be just like the rest of us, for good or bad. They do not always get it right but at least they are opening up.”

 - The Guardian

Tennisscheurkalender 2022
De Tennisscheurkalender 2022 is méér dan een scheurkalender over tennis. Het is een kloek boekje met veel uitleg en info, spraakmakende gebeurtenissen, tennistegelcitaten én kleine biografieën van tennisprofs uit heden en verleden.

Een must-have voor iedere tennisliefhebber!

“De Tennisscheurkalender tilt de sluier op over vergeten iconen, onderbelichte thema’s en verborgen gebeurtenissen in de wereld van de tennissport.”

- Marcella Mesker, tenniscommentator en voormalig proftennisspeelster.

De auteurs
De Tennisscheurkalender is samengesteld door twee zussen met een groot tennishart. Met wetenschappelijke nieuwsgierigheid speurden ze naar de verhalen achter het tennissportnieuws. Birgit Gruisen is politicoloog, docent Maatschappijleer en tennisliefhebber. Daar waar zij vanuit de luie televisiestoel van tennis geniet, is zus Marjo nog steeds een actieve beoefenaar. Marjo Gruisen is bedrijfskundige en socioloog. Zodra haar werk als onderzoeker voor diverse Rekenkamers het toelaat, is zij op de tennis- en padelbaan te vinden.